LOSTJENESTEN 1720 - 2020

Lostjenesten fyller 300 år i 2020! Det skal markeres med en rekke store og små arrangementer langs hele kysten, med losen som tema.

Fra april til september besøker museumsfartøyet M/S Gamle Oksøy rundt 50 havner fra Vardø i nord til Fredrikstad i sør. Det er Kystverket og Kystverksmusea som står bak LOS 300, i samarbeid med lokale kystlag, kommuner og frivillige organisasjoner.

OM LOSTJENESTEN

Lostjenesten er en del av Kystverket, med 18 losstasjoner i Norge og totalt ca. 275 loser i jobb for å gjøre seilingen langs kysten trygg. Tjenesten utfører ca. 40 000 oppdrag på landsbasis pr. år. 

Hver av Kystverkets regioner har sin losoldermann. Selv om losen i dag råder over mange moderne hjelpemidler, er det fremdeles kompetanse rundt farled og kyst, værforhold og seilingsrutiner som er hovedproduktet som tilbys fra losen og Kystverket. 

GAMLE OKSØY

gamle_oksøy_front.jpg

Kystverkmusea vil sommeren 2020 gjennomføre et tokt hele kysten rundt med museumsskipet M/S Gamle Oksøy. Vi deler bilder og video fra seilasen, og du kan også følge skipet både på web-kamera og på kart.