Fyrvokterboligen på Hornøya i 1928. På denne tiden var Theodor Lund fyrvokter. Lund var fyrvokter på Hornøya fyr fra 1918 til 1934.

Fyrvokter Lund

I 1934 ble Johannes Brevik fyrvokter på Hornøya. Brevik startet sin "fyrkarriere" i 1923 som assistent ved Sletringen fyr. Frå 1929 til 1934 var Brevik fyrvokter på Fugløykalven fyr. I 1937 reiste han videre for å jobbe på Asenvågøy fyr.

Neste fyrvokter ble Magnus Markussen, tidligere assistent ved Slettnes fyr. Markussen hadde ansvaret for Hornøya frå 1937 til 1942, da han ble fyrvokter på Færder fyr.

Fyrstasjon Hornøya

Da fyrvokter Markussen sluttet, tok assistent Bjarne Nilsen over som fyrvokter. Nilsen var tidligere assistent ved Slettnes fyr og begynte som assistent på Hornøya i 1941.

Bjarne Nilsen var fyrvokter på Hornøya fra 1942 til 1946.

Fyrstasjon på Hornøya

Tårnet til Vardø fyr har en sjelden konstruksjon. Tårnet er bygt av vinkeljern og kledd med treverk. Bare Alnes fyr har tilsvarende. Gamletårnet til Flatflesa var bygd med vinkeljern, men var ikke kledd med treverk.

Vardø fyr

I 1948 fikk Vardø fyr en ny fyrlinse. Det ble satt opp et lynblinkapparat av fjerde orden. Linsen roterte og med det skapte et blink for de sjøfarende.

Den franske linsen ble levert av firmaet Barbier, Benard et Turenne (BBT).

Linse Vardø

Trykktank til tåkeluren. Luften ble komprimert i denne tanken. Luften ble benyttet til tåkeluren. Når det var tåke og dårlig sikt slo man på tåkeluren. Reisende kunne dermed høre fyret.

Tank tåkelur