Landsstevne, steam, skalldyr og politikk

Landsstevne, steam, skalldyr og politikk

Når MS Gamle Oksøy kommer tilbake fra Vesterled går turen til Haugesund og Forbundet Kystens Landsstevne der 19-22 juli. I fjor var vi med på landsstevnet i Kristiansund, vi hadde godt besøk ombord og håper på enda flere i år.

Etter Haugesund blir det en liten pause før skipet går til Bergen og veteranskipstreffet "Fjordsteam" 5-8 august. Fra Bergen tøffer man så sørover og får med seg Skalldyrfestivalen i Mandal.

Fra Mandal går turen til sommerens siste arrangement, nemlig Arendalsuka. Der vil  fartøyet være "hotell" for noen av ukedeltakerne med tilknytning til museer og Kystverket. 

Torbjørn i maskinrommet på Gamle Oksøy

Formidling ombord

Kystverkmusea har laget en utstilling ombord i MS Gamle Oksøy som forteller om fartøyet, livet ombord, ulike funksjoner, besetningens arbeidsoppgaver, etc. Utstillingen består av et antall plakater som er hengt opp rundt i fartøyet med teskt både på norsk og engelsk. En brosjyre som forteller om fartøyet er også produsert. 

Når museumsskipet MS Gamle Oksøy besøker havner rundt omkring streber vi etter å arrangere "Åpent skip", så folk kan komme ombord og oppleve et av Fyrvesenets fartøy fra "innsiden". Er gangveien åpen, så er man velkommen ombord. 

Gamle Oksøy ved kai